sunnuntai 5. elokuuta 2012

Sarjakuvia 8 - Pecos Bill

60-luvulla länkkärit olivat meidän pikkupoikien suosiossa. Kaupoista sai paukkurautoja, nallirullia, asevöitä, sheriffintähtiä ja intiaanipäähineitä. Kaikki oli viattoman leikkisää.

Vaikka villin lännen maailma oli mahdollisimma kaukana 60-luvun Turusta, tuli televisiosta paljon lännensarjoja, joista hakea inspiraatiota. Ja loputhan voi aina keksiä itse.

Myös sarjakuvahyllyissä oli paljon länkkärivetoisia nimikkeitä. Yksi niistä oli Pecos Bill. Erikoista kyllä, Pecos Billin juuret eivät olleet suinkaan Amerikassa (paitsi tietysti henkisesti). Tämän sarjakuvan kotimaa on Italia, kuin indikoiden tulevien spagettilänkkärien voittokulkua. Ilmeisesti myös siellä on tunnettu lukkarinrakkautta aihetta kohtaan. Sarjaa kirjoitti Guido Martina ja piirsi Raffaele Paparella alunperin. Vuosien varrella tekijöitä oli useampiakin, joista nimekkäin lienee Hugo Pratt.

Pecos Bill itse on nuotiotarinoiden muokkaama henkilö, jolla ei ole vastinetta todellisessa historiassa. Sarjassa oli mukana pari todellisuuteenkin pohjaavaa hahmoa, kuten Calamity Jane sekä Davy Crockett, mutta näissä lehdissä olevat tarinat olivat tietysti fiktiivisiä.

Tässä muodossa lehti ilmestyi vuosina 1953-61.

Ei kommentteja: